Menu

Paste Grecia-Peloponez

grecia peoloponez

Informatii generale

Itinerariu

4 Aprilie | Bucuresti – Sofia – Salonic

Plecare din Bucuresti Piata Victoriei ora 05:00 pe traseul: Bucuresti, Giurgiu, Ruse, Sofia, Salonic. Vizitam capitala Bulgariei, Sofia–unul din cele mai vechi orase din Europa, intr-un tur panoramic si pietonalimpreuna cu insotitorul de grup: Piata Centrala, Piata Parlamentului, Bulevardul Vitosha-artera comerciala si Catedrala Patriarhala Aleksander Nevski (a doua ca marime din Balcani). Excursia continua spre Grecia. Seara sosire in zona Salonic si cazare Hotel Vergina 3* sau similar. 

5 Aprilie | Salonic – Schitul Sf. Paraschiva – Muntele Olimp – Meteora - Kalambaka

Mic dejun. Excursia ne poarta catre Schitul Sf. Paraschiva de pe Valea Tembi-loc sfant, renumit pentru puterea miraculoasa de vindecare si alinare a durerilor. Excursia continua spre Muntele Olimp. Ajungem in Litochoro de unde se poate admira legendarul Munte Olimp, considerat „acoperisul lumii” si locasul zeilor in antichitate, fiind si cel mai inalt munte cunoscut al lumii civilizate de atunci. Urmeaza Meteora, inclus in Patrimoniul UNESCO si unul din cele mai cunoscute centre monahale ale Rasaritului crestin. O adevarata padure de piatra ce izbucneste in mijlocul campiei plaseaza ansamblul monastic intr-un peisaj de o maretie tulburatoare. Meteorele reprezinta cel mai important centru monahal ortodox al grecilor, dupa Sfantul Munte Athos. Se viziteaza una dintre cele mai frumoase 6 manastiri apoi scurt popas la Zindros–principalul atelier de icoane bizantine-unde veti asista la procesul de confectionare a icoanelor. Ne indreptam catre Kalambaka-un micut oras pitoresc aflat la poalele Meteorelor. Cel mai interesant aspect al orasului este fundalul fascinant al stâncilor abrupte ale Meteorei care încadrează partea de nord a orizontului. Cu o strada principala generoasa pe care se afla majoritatea hotelurilor, teraselor, restaurantelor si magazinelor, oraselul asteapta sa va impresioneze. Cazare Hotel Kosta Famissi 3* sau similar Kalambaka. 

6 Aprilie | Delfi – Peloponez

Mic dejun. Ne vom incepe ziua cu o deplasare la Delfi–vizitarea celui mai important Oracol al lumii antice. Calatoria ne va duce apoi catre frumosul Peloponez pe unul din cele mai frumoase si spectaculoase poduri din lume: Podul Rion-Antirrion, podul cu cea mai lunga punte suspendata din lume (2.252 de metri-record mondial), devansand, astfel, celebrul pod Golden Gate, a carui punte suspendata are o lungime de "numai" 1.966 de metri. Bine ati venit in Peloponez ! Peloponezul impresioneaza prin varietatea peisajului (plaje fine intinse pe zeci de kilometri, golfuri cu ape turcoaz, plantatii de maslini si portocali) dar si prin bogatia istoriei si a culturii. Ne indreptam catre cazare, aflat pe coasta golfului Corintic intr-o zona cu vegetatie luxurianta si privelisti de vis. Cazare si cina Hotel Florida Blue Bay 4* sau similar. 

7 Aprilie | Olympia – Slujba de Inviere

Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru vizite individuale, sau optional excursie in Olympia. Situl arhelogic Olympia (inclus in patrimoniul UNESCO) este cunoscut ca locul de nastere si de desfasurare al Jocurilor Olimpice antice. Jocurile se desfasurau la fiecare patru ani, vara, în zilele sărbătorilor lui Zeus, iar participarea era exclusiva doar barbatilor de origine greceasca. De asemenea Olympia mai este cunoscuta si pentru statuia imensa a lui Zeus din fildes si aur, opera a maestrului Phidias–una din cele sapte minuni ale lumii antice. Intoarcere la hotel, cazare si cina. Seara, puteti participa la Slujba de Inviere la o biserica din zona urmata de supa traditionala numita "magiritsa" servita la intoarcerea la hotel. Cazare Hotel Florida Blue Bay 4* sau similar. 

8 Aprilie | Patras – Duminica de Paste

Mic dejun. Ne vom incepe ziua cu vizita orasului Patras-cel mai mare oras si principalul port din Peloponez, renumit pentru sustinerea dezvoltarii culturii locale si a literaturii urbane primind chiar si distinsa denumire de Capitala Culturala Europeana in 2006. Vizitam Catedrala Sfantul Andrei –un simbol religios veritabil-unde s-au pastrat moastele Sfantului. Acestea se afla intr-o capela micuta, iar in spatele ei se afla ramasitele crucii sale in forma X. Intoarcere la hotel pentru servirea pranzului traditional de Pasti. Dupa-amiaza timp liber pentru a ne bucura de clima blanda a Marii Egee. Cazare Hotel Florida Blue Bay 4* sau similar. 

9 Aprilie | Canalul Corint – Atena – Cap Sounion

Mic dejun. Dupa eliberarea camerelor plecam catre Se viziteaza Istmul Corint si Manastirea Sf. Patapie de la Loutraki. Manastirea de maici Sf.Patapie (cunoscut in lumea ortodoxa ca mare vindecator de cancer) este localizata in muntii Geraneia la o altitudine de aprox. 1.000 m si la o distanta de 15 km de statiunea Loutraki. De pe terasa manastirii se pot vedea cele doua mari, marea Egee si Marea Ionica, cu o panorama deosebita. Ne indreptam spre Atena unde vom face cunostinta cu acesta cosmopolita metropola dominata de unul dintre cele mai puternice simboluri arhitecturale ale Epocii de Aur a Greciei–Partheonul. Tur de oras panoramic si pietonal: Stadionul Olimpic, Palatul Parlamentului, Piata Sintagma, Academia, Universitatea, Biblioteca, Piata Omonia. Dupa amiaza, optional excursie la Cap Sounion pentru Apus de Soare la Templul lui Poseidon-Fenomen unic in lume ! Cazare Hotel Blue Sea Alimos 4* sau similar Atena. 

10 Aprilie | Atena – Croaziera in insulele Aegina – Poros – Hydra

Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru vizite individuale. Optional, Croaziera de o zi in Insulele Poros, Aegina, Hydra. Va propunem o frumoasa croaziera in cele mai frumoase insule ale golfului Saronic cu plecare din portul Pireus. Prima oprire o vom face in Poros–insula cu numeroase plantatii de lamai, dar si cu o zona portuara foarte animata. Urmatoarea oprire se va face in insula Hydra–o pitoreasca insulita cu stradute serpuite si inguste in care traficul auto este total interzis iar deplasarea se poate face pe jos sau cu blanzii magarusi. Ultimul popas este, insula Aegina, cea mai mare din cele trei, numita si Insula Fisticului. Pranzul servit este format din aperitiv, fel principal si desert (bauturile nu sunt incluse) iar pe durata croazierei va puteti bucura si programul artistic prezentat de echipa de animatie a vasului. Cazare Hotel Blue Sea Alimos 4* sau similar Atena.   

11 Aprilie | Atena - Acropole – Thermopile - Salonic

Mic dejun. Dupa tur vizita cu ghid local la Acropole (biletul de intrare se achita la fata locului). Acropole reprezinta inceputul, locul in care a luat nastere civilizatia greaca antica: vestigiile pastrate aici-ale templelor Parthenon si Erechteion si ale templului Athenei Nike-sunt cele mai vestite atractii si, totodata, simboluri ale Greciei. Ne vom continua traseul catre Salonic cu un scurt stop fotografic la Thermopile. Seara sosire in zona Salonic si cazare Hotel Vergina 3* sau similar. 

12 Aprilie | Salonic – Manastirea Rila din Bulgaria – Bucuresti

Mic dejun. In prima parte a zilei vom face un tur panoramic Salonic cu autocarul: Agora Romana, Arcul lui Galerius, Rotonda, Turnul Alb (scurt popas) si continuam cu vizitarea Bisericii Sf. Dimitrie Izvoratorul de Mir. Excursia continua spre Bulgaria unde vom vizita Manastirea Rila–cea mai mare si mai cunoscuta manastire ortodoxa din Bulgaria, situata la o altitudine de peste 1.100 m la poalele muntilor Rila. Manastirea are o arhitectura unica si se infatiseaza din exterior ca o adevarata fortareata cu ziduri inalte de aparare. Odata pasiti in interior vom descoperi o adevarata capodopera a arhitecturii locale: arce si coloane, scari de lemn, balcoane sculptate si peste 300 de chilii monahale. Plecam apoi catre casa si ajungem in Bucuresti seara. Sfarsitul pachetului de servicii.

Durata

8 nopti/ 9 zile

Excursii optionale

 • Excursie Cap Sounion

25 Euro/persoana, transport cu autocarul, ghid insotitor.

 • Croaziera in Insulele Aegina-Poros-Hydra

95 Euro/persoana, transfer, croaziera cu pranz inclus, ghid insotitor.

 • Excursie Olympia

30 Euro/persoana, transport cu autocarul, ghid insotitor.

Preturi

Cazare la hoteluri de 3* si de 4* - 389 Euro / persoana

Pachetul include

 • Transport cu autocarul
 • 5 nopti cazare cu mic dejun + 3 nopti cazare cu demipensiune
 • Regimul de demipensiune include mic dejun, 2 cine si 1 pranz (de Paste)
 • Tur de oras Sofia
 • Tur de oras Patras
 • Tur de oras Atena
 • Tur de oras Salonic
 • Ghid local de limba romana pentru vizita la Acropole
 • Vizitele si excursiile din program: Schitul Sf. Paraschiva, Thermopile, Delfi, Meteora, Atelierul de Icoane Zindros, Muntele Olimp, Manastirea Rila din Bulgaria
 • Insotitor de grup

Share this Post!

About the Author : eszti

Related post

  TOP