Menu

Paste Sicilia

sicilia

Informatii generale

Se spune ca nu ai vazut nimic din Italia si nu i-ai simtit gustul pana nu ai vizitat insula Sicilia-un taram scaldat de mare si soare si strajuit de vulcanul Etna. Sicilia, un muzeu al naturii, este la fel ca o femeie frumoasa, greu de inteles din prima clipa. Este nevoie de putin timp pentru a te acomoda si a te lasa sedus de farmecul ei aparte, dar o data ce te-ai amorezat nu-ti vei mai schimba sentimentele.

Itinerariu

4 Aprilie | Bucuresti – Catania - Giardini Naxos

Intalnire cu insotitorul de grup la Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 10:50, pentru imbarcare pe zborul direct al Companiei Blue Air 0B145 cu destinatia Catania. Decolare din Bucuresti la ora 12:50. Sosire in Catania la ora 14:05. Suntem in Catania, al 2-lea mare oras al Siciliei si capitala provinciei cu acelasi nume. Scurt tur de oras panoramic Catania: Palatul Arhiepiscopal si Domul, Fantana elefantului, Palatul Municipal, Manastirea St. Agata, Universitatea, Teatrul Bellini, Teatrul Roman. Plecare catre Giardini Naxos si cazare la Hotel Sabbie d'Oro 4* sau similar. Seara, cina in cadrul hotelului.

5 Aprilie | Vulcanul Etna si Taormina Perla Siciliei

Mic dejun. Vizita la Vulcanul Etna-cel mai activ si cel mai inalt vulcan din Europa. De asemenea cu o activitate constanta de peste 6.000 de ani, Etna este vulcanul cu cea mai lunga perioada de activitate. Ne bucuram apoi de Taormina (centru inscris in patrimoniul UNESCO), un loc frecvent vizitat de aristocratia engleza din Sec XIX si cunoscut sub numele de „Monte Carlo al Siciliei”, renume pastrat pana in ziua de azi. Timp liber pentru vizite individuale. Va recomandam Corso Umberto-o strada perfecta pentru shopping sau o vizita la teatrul grecesc. Intoarcere la hotel. Cina si cazare la Hotel Sabbie d'Oro 4* sau similar.

Aprilie Noto - Siracusa

Mic dejun. Optional, azi puteti vizita orasul Noto cunoscut sub denumirea si de "Citta del Barocco”. Vechiul oras Noto a fost distrus complet de cel mai puternic cutremur din Sicilia din 1693. Actualul oras a fost reconstruit din temelii in stil baroc, de aici si denumirea sa de "Citta del Barocco”. Continuam cu Siracusa–unul din cele mai vechi orase din lume. Infiintat in anul 733 I.C. de colonistii greci din Corint, cunoscuti si sub numele de corintieni, a fost unul dintre cele mai bogate si mai puternice orase ale Greciei Mari. In anul 212 I.C. a fost cucerit de romani. Este orasul lui Arhimede (287-212 I.C.) care si-a gasit moartea in timpul luptei romanilor pentru cucerirea orasului. Se viziteaza: Teatrul Grec, Urecchio di Dionisio, Santuario Madona delle Lacrime, L’Isola di Ortigia si Domul. Intoarcere la hotel. Cina si cazare la Hotel Sabbie d'Oro 4* sau similar.

Aprilie | Messina – Savoca

Mic dejun. Optional, astazi vom face o excursie la Mesina si Savoca. Messina-unul din cele mai mari orase siciliene, veche asezare elena fondata in Sec VIII I.C, ce a purtat initial numele de Zancle. Aspectul de astazi al orasului dateaza de la inceputul Sec XX. Expus nu doar fortelor militare, ci si catastrofelor naturale, orasul a fost distrus aproape in intregime de un devastator cutremur in 1908 cand numeroase monumente istorice antice au fost distruse in totalitate. Admiram Catedrala construita in Sec XII, cunoscuta pentru cel mai mare ceas astronomic din lume, care suna la fiecare 15 minute, iar la orele 12 o adevarata „parada” a figurinelor din ceas incepe pe ritmuri muzicale. Plecare spre Savoca–una dintre cele mai pitoresti asezari tipice siciliene, localitate ce si-a castigat “faima” prin prisma celebrului film “Nasul” aici fiind filmata o buna parte din actiunea filmului. Va invitam sa parcurgeti acelasi traseu pe care Michael Corleone (Al Pacino), impreuna cu prima sa sotie Apollonia, l-au parcurs de la biserica Santa Lucia din Savoca pana la barul Vitelli, acolo unde au celebrat, în film, nunta. Intoarcere la hotel. Cina si cazare la Hotel Sabbie d'Oro 4* sau similar.

Aprilie Comiso - Ragusa Ibla 

Mic dejun. Dimineata plecare spre Ragusa Ibla unde vom efectua o vizita cu ghid local. Ragusa–capitala provinciei cu acelasi nume, s-a constituit sub acest nume in 1926, atunci cand cele doua orase distincte, Ragusa Inferioara si Ragusa Superioara au devenit o singura municipalitate. Ragusa Inferioara este cunoscuta sub numele de Ragusa Ibla sau pur si simplu Ibla si este un adevarat nucleu istoric, un amestec de antic (Sec III I.C.), medieval si baroc. Plecare catre Comiso-unul dintre cele mai frumoase orase tipic siciliene si cu o istorie ce dateaza de peste 4.000 de ani. Servirea Pranzului de Paste traditional la un restaurant local. Dupa pranz, vizita cu ghid local iar apoi vom participa la slujba in cadrul Basilicii Bunei Vestiri. Seara, intoarcere la hotel. Cazare la Hotel Sabbie d'Oro 4* sau similar.

Aprilie Giardini Naxos – Catania - Bucuresti

Mic dejun. Eliberarea camerelor iar apoi vom pleca catre Catania. Timp liber pentru vizite individuale sau ultimele cumparaturi. Transfer catre aeroport pentru imbarcarea pe zborul Companiei Blue Air 0B146 cu decolare la ora 16:10. Sosire Bucuresti Otopeni 19:15. Sfarsitul pachetului de servicii turistice.

Durata

5 nopti/ 6 zile

Preturi

Pret: 649 Euro / persoana

Pachetul include

  • Zboruri directe Bucuresti => Catania => Bucuresti, Compania Blue Air 
  • Cazare 5 nopti cu mic dejun la hotel Sabbie d'Oro 4* sau similar
  • 4 cine si pranzul traditional de Paste
  • Transferuri cu autocar local aeroport - hotel – aeroport
  • Excursie la Taormina & vulcanul Etna cu autocar local
  • Excursie la Comiso & Ragusa Ibla cu ghid si autocar local
  • Tur de oras Catania
  • Ghid roman insotitor
  • Taxele de aeroport, combustibil si bagaj*: 150 Euro/persoana (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor de avion)

*Bagaj inclus: 1 piesa de bagaj de cala in limita a 32 de kilograme 

  • 1 piesa de bagaj de mana in limita a 10 kilograme

Share this Post!

About the Author : eszti

Related post

  TOP