Menu

SEJUR SICILIA BAROCA

sicilia

Informatii generale

Itinerariu

Se spune ca nu ai vazut nimic din Italia si nu i-ai simtit gustul pana nu ai vizitat insula Sicilia - un taram scaldat de mare si soare si strajuit de vulcanul Etna. Sicilia, un muzeu al naturii, este la fel ca o femeie frumoasa, greu de inteles din prima clipa. Este nevoie de putin timp pentru a te acomoda si a te lasa sedus de farmecul ei aparte, dar o data ce te-ai amorezat nu-ti vei mai schimba sentimentele. Te invitam intr-o calatorie catre sufletul Siciliei, descoperindu-i frumoasele orase baroce ale Vaii Noto. Bucura-ti ochii cu privelsiti marete, papilele gustative cu delicioase preparate si auzul cu sunteul valurilor ce se sparg la mal in Marina di Ragusa! Descoperiti la “buona vita”!

Ziua 1 | Bucuresti – Catania – Ragusa

Intalnire cu insotitorul de grup la ora 12:10 la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) pentru imbarcare pe zborul Companiei Blue Air OB145 cu destinatia Catania. Decolare la ora 14:10 si aterizare in Catania la ora 15:25. Va invitam sa va petreceti vacanta deslusind cele mai ascunse secrete al insulei! Imbarcare in autocar si continuam spre sud, catre Sicilia veritabila, in regiumea Val di Noto, unde se gasesc cele mai multe orase baroce din secolul 17. Cele mai frumoase fiind de departe Ragusa, Comiso, Modica si Noto – acestea fiind cuprinse in patrimoniul UNESCO. Cazare hotel Montreal 3* sau similar, situat central. Seara, cina in cadrul hotelului. Apoi, va invitam intr-o mica plimbare pietonala impreuna cu insotitorul ge grup pentru a va bucura de luminile romantice ale orasului.

Ziua 2 |Ragusa Ibla – Modica – plaja in Marina di Ragusa

Mic dejun. Ne vom incepe ziua in Ragusa Ibla unde vom efectua o vizita cu ghid local. Ragusa – capitala provinciei cu acelasi nume, s-a constituit sub acest nume in 1926, atunci cand cele doua orase distincte, Ragusa Inferioara si Ragusa Superioara au devenit o singura municipalitate. Ragusa Inferioara este cunoscuta sub numele de Ragusa Ibla sau pur si simplu Ibla si este un adevarat nucleu istoric, un amestec de antic (sec.III i.C.), medieval si baroc. Vizitam catedrala lui San Giovanni Battista – principalul momunemt al orasului, biserica Santa Maria delle Scale – un hibrid arhitectural inedit pastrand partea gotica orginala cu partea noua refacuta in stil baroc. Continuam cu Modica, pentru a ne relua vizitele impreuna cu ghidul local printre stradutele inguste. Vedem cum Corso Umberto I, separa orasul in doua si anume in Modica Bassa si Modica Alta. Admiram Chiesa di San Pietro, Duomo di San Giorgio, Scalita dei Barbieri si ne bucuram de cele mai frumoase privelisti ale zonei la Pizzo Belvedere. Continuam cu o degustare a celebrei ciocolate de Modica. Unica datorita modului de preparare, dupa o reteta a vechilor azteci, adusa aici de spaniolii si pastrata neschimbata de localnici de-a lungul catorva sute de ani, veti putea gusta si observa zecile de sortimente disponibile. Timp liber pentru pranz la una din numeroasele Osterii din zona. Dupa-pranz, transfer in Marina di Ragusa – timp liber pentru plaja, plimbari sau cumparaturi. Intoarcere in Ragusa, cazare hotel Montreal 3* sau similar.

Ziua 3 | Etna & Taormina “Perlele Sicilei”

Mic dejun. In prima parte a zilei, Vizita la Vulcanul Etna - cel mai activ si cel mai inalt vulcan din Europa. De asemenea, cu o activitate constanta de peste 6000 de ani, Etna este vulcanul cu cea mai lunga perioada de activitate. Excursia continua apoi catre Taormina (centru inscris in patrimoniul UNESCO), un loc frecvent vizitat de aristocratia engleza din secolul XIX si cunoscut sub numele de „Monte Carlo al Siciliei”, renume pastrat pana in ziua de azi. Timp liber pentru vizite individuale sau impreuna cu insotitorul de grup pe Corso Umberto - o strada perfecta pentru shopping sau o vizita la teatrul grecesc. Intoarcere la hotel Montreal 3* sau similar.

Ziua 4 | Siracusa - Noto – Comiso

Mic dejun. Optional, excursie la Siracusa si Notto. Azi puteti vizita orasul Siracusa – unul dintre cele mai vechi orase din lume. Infiintat in anul 733 i.Hr. de colonistii greci din Corint, cunoscuti si sub numele de corintieni, a fost unul dintre cele mai bogate si mai puternice orase ale Greciei Mari. In anul 212 i.Hr. a fost cucerit de romani. Este orasul lui Arhimede (287-212 i.Hr.) care si-a gasit moartea in timpul luptei romanilor pentru cucerirea orasului. Se viziteaza: Teatrul Grec, Urecchio di Dionisio, Santuario Madona delle Lacrime, L’Isola di Ortigia si Domul. Continuam cu orasul Noto, cunoscut sub denumirea si de „Citta del Barocco”. Vechiul oras Noto a fost distrus complet de cel mai puternic cutremur din Sicilia din 1693. Actualul oras a fost reconstruit din temelii in stil baroc, de aici si denumirea sa de „Citta del Barocco”. Intoarcere in Ragusa, apoi plecare catre Comiso pentru a ne bucura de o cina traditionala intr-un restaurant local. Intoarcere la hotel Montreal 3* sau similar.

Ziua 5 | Caltagirone - Comiso - plaja in Marina di Ragusa

Mic dejun. Ne indreptam catre Caltagirone, vestit pentru nepretioasele sale ateliere ce produc opere de ceramica, insa si pentru scara monumentala din centrul orasului, scara cu cel mai mare grad de inclinare din Sicilia, care de la distanta pare un adevarat perete vertical decorat cu un mozaic ceramic. Tur de oras cu ghidul local. Putem admira impunatoare scara Santa Maria del Monte, construita la 1608 in partea veche a orasului si superba biserica in stil baroc - San Francesco di Paola. Atelierele, magazinele si restaurantele aflate in crescendo pe celebra scara va asteapta! Continuam catre Comiso – unul dintre cele mai frumoase orase tipic siciliene si cu o istorie ce dateaza de peste 4000 de ani. Vizita urmata apoi un pranz cu produse tipice siciliene intr-un restaurant local. Dupa-pranz, transfer in Marina di Ragusa – timp liber pentru plaja, plimbari sau cumparaturi. Intoarcere in Ragusa, cazare hotel Montreal 3* sau similar.

Ziua 6 | Ragusa – Catania – Bucuresti

Mic dejun. Eliberarea camerelor, plecare spre Catania, al 2-lea mare oras al Siciliei si capitala provinciei cu acelasi nume. Tur de oras panoramic si pietonal Catania: Palatul Arhiepiscopal si Domul, Fantana elefantului, Palatul Municipal, Manastirea St. Agata, Universitatea, Teatrul Bellini, Teatrul Roman. Degustare de produse tipice siciliene : “arancino & cannolo siciliano”. Transfer catre aeroport imbarcarea pe zborul Companiei Blue Air OB146 cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora 16:10 si aterizare pe aeroportul Henri Coanda la ora 19:15. Sfarsitul pachetului de servicii turistice.

Durata

5 nopti/ 6 zile

Excursii optionale

 • Excursie la Siracusa & Noto

Tarif: 55 Euro/persoana si include: transport cu autocar local, taxele de drum, insotitor de grup

Preturi

 • 499 Euro adult loc in camera dubla
 • 399 Euro copil 2-11,99 ani in camera cu 2 adulti
 • 625 Euro adult loc in camera single

Pachetul include

 • Zbor direct Bucuresti => Catania => Bucuresti, Compania Blue Air
 • Cazare 5 nopti cu mic dejun la hotel Montreal 3* sau similar, Ragusa
 • Mese incluse in program:

 - 2 cine si 1 pranz cu specific local

 - 1 degustare de produse tipice siciliene „arancino & cannolo siciliano”

 • Transferuri cu autocar local aeroport - hotel – aeroport
 • Transport cu autocare locale conform programului
 • Excursie la Ragusa si Modica cu ghid local
 • Degustare de ciocolata in Modica
 • Excursie la Etna si Taormina
 • Excursie la Comiso si Caltagirone cu ghid local
 • Timp liber pentru plaja in Marina di Ragusa, transfer inclus
 • Tur de oras Catania
 • Insotitor roman de grup

Pachetul nu include

 • Taxele de aeroport si combustibil: 180 Euro/persoana (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor de avion cu 15 zile inainte de plecare, in functie de evolutia pretului petrolului sau in urma majorarii de catre autoritatile aeroportuare)

*Bagaj inclus: - 1 piesa de bagaj de cala in limita a 32 de kilograme

                    - 1 piesa de bagaj de mana in limita a 10 kilograme

 • Taxele de oras, acolo unde se aplica (se achita la receptia hotelurilor)
 • Asigurarea medicala, asigurarea storno (se emite in aceeasi zi cu contractul)
 • Intrarile la obiectivele turistice
 • Excursiile optionale
 • Bacsis pentru soferi si ghizi locali

Share this Post!

About the Author : eszti

Related post

  TOP