Menu

Portugalia – Simte aerul sarat al Atlanticului // PROGRAME SOCIALE & SENIORI

lisabona

Informatii generale

Itinerariu

Lisabona – Sintra – Cabo da Roca (cel mai vestic punct al Europei) – Fatima –Coimbra –Evora - Porto

Va propunem Portugalia, destinația ideală având o climă blândă și un sezon turistic care durează tot anul.
Portugalia nu este, cu siguranță, pretențioasă. Cunoscuți că fiind rezervați, portughezii sunt, de fapt, oameni cordiali, înclinați spre independență și poligloți – deci cu atât mai multe motive pentru a-i cunoaște.

Durata

7 nopti/ 8 zile

Excursii gratuite

 • Lisabona panoramic

Vizita panoramică a unuia dintre cele mai vechi orașe din lume. Este plasat pe coasta de vest, la Oceanul Atlantic, unde râul Tejo, se varsă în ocean. Inima orașului este „Baixa” sau "Orașul de Jos", zonă unde se află Castelul Sao Jorge și Catedrala Santa Maria Maior. Cel mai vechi cartier al orașului este Alfama, aproape de râul Tejo.

 • Sintra și Cabo da Roca

Această excursie va începe cu vizita Orașului Cabo de la Roca.O cruce de peun versant al stâncii marchează punctual cel mai vestic. Aici un mic birou de turism eliberează certificate care atestă că ai atins cel mai vestic punct al Europei. Sintra, un oraș frumos aflat la poalele munților cu același nume (munții sunt parte a Parcului Natural Sintra-Cascais), se întinde de-a lungul unui drum care se încolăcește în sus pe deal. Atracția cea mai mare din Sintra este Palacio Nacional de Sintra, ale cărui coșuri albe și dominante se ridică inconfundabile deasupra centrului orașului. Tot orașul este clasificat unul dintre locurile care aparțin Patrimoniului Universal UNESCO.
Aceasta excursie este BONUS pentru posesorii de CARD SENIOR VOYAGE.

Excursii opționale

 • Coimbra

Coimbra este un oraș cu o arhitectură magnifica, fresca a perioadelor istorice care au marcat orașul. Aici se poate vizita: Universitatea din Coimbra, vestita biblioteca veche, Gradina Botanica, Muzeul National, Vechea Catedrala, Cartierul Medieval, Sf. Lucia a lui Iisus Memorial, Parcul Manuel Braga și Parcul Verde de Mondego, Parcul Central de pe raul Mondego.

 • Fatima

Fatima, sanctuarul cel mai important al Portugaliei, acționează ca un punct de atracție pentru patru milioane de pelerini anual. Cu toate că Fatima este greu de recomandat cuiva care nu este un credincios frecvent – orașul este puțin mai mult decat un adăpost pentru pelerini - el este fascinant și trebuie vizitat.
Bazilica în stil neoclasic poate primi 300000 de oameni. Se spune că în Fatima, în 1917, trei copii care pășteau oi au fost martorii unei apariții ale Fecioarei Maria.

 • Porto

Nu degeaba, istoria ar aminti cu drag că Porto este locul care a împrumutat numele său vinului dulce de Porto. Este al doilea mare orașdin Portugalia și capitala regiunii de nord-est. De asemenea, a fost denumit "Coasta Verde" din cauza vegetației sale luxuriante și a culturilor de struguri.

 • Lisabona

Lisabona este unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei, un oraș cu foarte multe atractii, atat de natura culturală și artistică, dar și pentru petrecerea timpului liber, de care vă puteți bucura pe parcursul unui tur. Cei care doresc să descopere secretele acestui loc pot vizita: Castelul Sao Jorge, Piata Comercio sau Marques de Pombal, catedrala SantaMaria Maggiore, mănăstirea Jeronimos (în interior este mormântul lui Vasco da Gama).

 • Evora

Evora este unul dintre cele mai rafinate și mai încântătoare orașe ale Portugaliei. Este un adevarat muzeu în aer liber cu un numar mare de monumente conservate și clădiri de interes public, ce au facut ca UNESCO să protejeze localitatea, încadrând-o în Patrimoniul Cultural Mondial.

Atractii

Lisabona

Oferă un tablou unic de atracții culturale, restaurante excelente și accesibile, străzi lăturalnice ireale și aerul sărat al Atlanticului – vei avea sentimentul limpede că te afli pe marginea Europei. Inima comercială a Lisabonei se întinde între doua piețe, Praca Doom Petro IV, mult mai cunoscută că Rossio, și încântătoarea Praca do Comercio, care are deschidere la râu. Lisabona este considerat orașul celor șapte coline, însă monumentul de pe vârful cel mai vizibil este fără nicio îndoiala Castelo Sao Jorge. Principalele districte de interes pentru vizitatori sunt centrul Baixei, Chiado, Bairro Alto și Alfama. Către vest se întinde Belem-ul, un loc care nu trebuie ratat.

Porto

Al doilea oraș că mărime al Portugaliei, cu mai mult de un milion de locuitori, Porto se mândrește cu câteva atracții importante aflate pe malul râului. Structura urbană densă a orașului și țesută încă de pe vremea fenicienilor și romanilor când Porto era cunoscut drept Cale (cuvântul grecesc pentru „frumos”), adăugandu-se la el, mai târziu, Portus (port) pentru a deveni Portus-Cale – de aici originea numelui național.

Cabo da Roca

Zona de coastă favorită a Portugaliei, Costa de Estoril, îmbrățisează cel mai vestic punct al Europei Continentale, Cabo da Roca (Capul Roca). Farul din Cabo, din 1846, emite o rază de lumină vizibilă de la 42 km de pe mare. Capul Roca este punctul cel mai vestic al Europei continentale și cel mai aproape de Americi. Priveliștile de 360 de grade sunt fantastice, iar o cruce de pe un versant al stâncii marchează punctul cel mai vestic.

Evora

Unul din orașele care nu trebuie ratate este Evora. Acesta este înconjurat de ziduri masive și încununat de o catedrală care domină casele aflate pe terase neregulate. Labirintul de străzi pavate pare să nu aibă niciun ritm sau motiv. După fiecare colț se pare că este un conac, o biserică sau o structură excepțională. Multe clădiri datează din perioada de prosperitate din timpul Renașterii.

Cazare

Hotel Cristal Praya 3*+ (similar 3*+*)

www.melia.com/pt/hoteis/portugal/covilha/tryp-covilha-dona-maria- hotel/index.html

Localizare

Acest complex se află foarte aproape de plajă, situat între Praia da Vieira și cea de-a doua mare întindere a pinului din Europa, Pine Forest Leiria. Hotelul Cristal Praia este situat în apropierea orașelor Fatima, Leiria și Marinha Grande, unde se găsesc plaje încântătoare, mănăstiri medievale și castele. Cele mai populare puncte de atracție din zonă sunt reprezentate de: Monte Real Hot Springs (14,7 km), Dr. Magalhães Pessoa Stadium (29,4 km) și Leiria Castle (29,8 km).

Facilitati hotel

Hotelul Cristal Praia Resort & Spa este o unitate de cazare magnifică. Oaspeții pot avea parte de o multitudine de facilități și dotări precum un restaurant, două baruri, Bar & Coffee Shop, două săli de conferinţă şi petreceri (capacitate de peste 120 persoane), recepţie deschisă nonstop, room service, piscină interioară, piscină în aer liber (deschisă în sezon), spa și centru wellness, aer condiţionat, seif, lift. Hotelul dispune de asemenea și de internet wireless disponibil în întregul hotel, parcare și facilităţi pentru persoane cu mobilitate redusă.

Facilitati camere

Complexuleste alcătuit din 86 camere, dintre care 21 de camere standard și 65 de vile, care sunt o replica de case de pescuit ancestrale, acesta este considerat de mulți un reper de ospitalitate în Portugalia. Unitățile de cazare sunt spațioase, elegante și confortabile, dotate cu baie ptivată cu cadă/ duș, uscător de păr, o terasă sau balcon, aer condiționat, TV prin satelit, telefon cu linie exterioară directă, seif (contra cost), încuietori electronice, mini bar, internet Wi-Fi.

Preturi

Pret: 395 Euro / persoana

Pachetul include

 • TransportavionBucurești–Lisabona– București 

 • 7 nopți cazare la hotel de 4* 

 • Mic dejun și cina (2 mese pe zi - conform 
programului, în ziua sosirii se asigură cina, în ziua plecării mic dejun), la cină se oferă1 pahar de apă și 1 pahar de vin 

 • Transfer aeroport – hotel - aeroport 

 • Asistența turistică este asigurata de reprezentanții din destinație care oferă suport și țin legătura cu organizatorul pentru buna desfașurare a programului. Serviciul include preluarea de la aeroport și însoțirea turiștilor până la hotel, precum și preluarea de la hotel și însoțirea turiștilor până la aeroport în ziua plecării. De asemenea, asistența oferă variante pentru excursii opționale și acompaniază turiștii în 
deplasarea către obiectivele turistice. 

 • 1⁄2 zi excursie opțională inclusă, tur 
panoramic Lisabona 

Pachetul nu include

 • Taxe de aeroport 125 euro/persoana 

 • Asigurare medicală de călătorie și 
asigurarea storno 

 • Taxa de stațiune (se va plăti la hotel, 1-3 
euro/pers/zi)
 • Mesele de prânz 

 • Intrările la obiectivele turistice din 
program și alte taxe și cheltuieli personale 

 • Supliment30euro/persoanăpentru 
plecările din perioada 26.09 – 14.10 
inclusiv 

 • Supliment40euro/persoanăpentru 
plecările din perioada 26.04 – 31.05 

 • Supliment 50 euro/pers pentru plecarea din data de 5.04 (Paște, 
suplimentul nu include masa festivă)

Share this Post!

About the Author : eszti

Related post

  TOP