Menu

Regatul unic si cosmopolit al Spaniei // PROGRAME SOCIALE & SENIORI

bilbao1

Informatii generale

Itinerariu

Burgos – Santander – Bilbao – Rioja – Vitoria – Gijon – Oviedo – San Sebastian – Biarritz – Pamplona – Guernicca – Valadolid – Palencia – Santillana del Mar

Senior Voyage vă oferă posibilitatea să vizitați una dintre regiunile favorite ale romanticilor clasici, frecvent menționată în marile opere literare și nu numai – Țara Bascilor, Pais Basque cum e cunoscută în franceză, sau Eskadi Herral în dialectul spaniol basc. În prezent acoperind atât partea de coastă spaniolă, cât și franceză, regiunea a fost martora unei istorii bogate și complexe, cu o constanta regală. Începând de la primii regi spanioli și întâlnirile lor mai mult sau mai puțin prietenoase cu conducătorii mauri, la legendarul El Cid, la regatul Navarrei și intrigile născute aici, până la dezvoltarea stațiunilor de pe coastă în destinații de lux, preferate ale caselor regale din Europa și nu numai, Țara Bascilor oferă celor care o vizitează unele dintre cele mai vechi sit-uri arheologice, cum ar fi Peștera Altamira și picturile sale rupestre foarte bine conservate.

Îmbrațișată de peisaje mirifice, parfumată de aromele delicateselor culinare și iubită de milioane de turiști din intreaga lume... nu este o descriere desprinsa din povești, ci o destinație de vacantă ideală pentru care nu există grad de comparație.

De-a lungul secolelor, bascii au dezvoltat o mitologie bogată și plină de culoare. În antichitate, se crede ca țara lor ar fi fost populată de o rasă de giganți numită „jentillak”, care a trăit alături de localnici până la venirea lui Hristos. În acea perioadă au dispărut, se spune că ar fi supraviețuit doar unul dintre ei, pe nume Olentzero. Astăzi, Olentzero este un fel de simbol sau mascotă a țării care apare sub formă de păpuși în procesiuni, case și uneori biserici.

Durata

7 nopti/ 8 zile

Excursii gratuite

 • Burgos – „Țărmul Castelelor”

Extraordinara catedrala gotică din Burgos este una dintre bijuteriile cele mai apreciate ale Spaniei în materie de arhitectură religioasă și domină orizontul orașului. Aceasta este inclusă în obiectivele protejate Unesco World Heritage. La suprafață, conservatorul Burgos pare să dețină toate stereotipurile unui oraș spaniol din zona central-nordică, cu arhitectura tradițională din piatră gri, mâncăruri consistente și un climat al extremelor. Dar acest oraș iși recompensează exploratorii cu un iz de legendă: sub maiestuasele spire ale catedralei se află unul dintre cei mai apreciați fii ai săi, El Cid.

 • Santander

Construit în jurul golfului Sandander (Bahia de Santander) și lângă golful Biscay, acest modern și popular oraș spaniol este locația unuia dintre cele mai aglomerate porturi. Însă cele care atrag atenția și turiștii, sunt frumoasele plaje din Santander, în special în eleganta stațiune El Sardinero unde „Playa Primero de El Sardinero” este o plajă superbă, lată și cu nisip fin, care iși menține popularitatea fără efort.

Excursii optionale

 • Bilbao - Guggenheim - Guernica

La numai 14 km de Oceanul Atlantic, în estuarul creat de Nervion, se află capitala provinciei Vizcaya; port și centru industrial, unul dintre cele mai moderne orașe din Europa de sud (în 2010 a primit un premiu celebru pentru urbanism). Într-un tur panoramic de-a lungul apei se admiră podurile orașului, unul dintre acestea fiind construit de marele arhitect spaniol contemporan Santiago Calatrava, Universitatea Deusto, Primaria, cartierul cel mai vechi, numit “Las siete calles” – cele 7 străzi. Ne oprim apoi la Muzeul Guggenheim, un edificiu emblematic (premiul Pritzker pentru arhitectură) – o sculptură gigantică din titan, calcar și cristal, situată în zona industrială, pe malul apei Nervion.

 • Vitoria, Rioja, Pamplona – „In vino veritas”

Vitoria - Capitala celei mai mari provincii basce Alava, este sediul oficial al Parlamentului și al instituțiilor regiunii autonome basce Euskadi. Este așezat în inima unui podiș semănând mai degrabă cu Castilia decât cu colinele umede ale coastei cantabrice, în apropiere de două lacuri artificiale. În orașul vechi, în Plaza Virgen Blanca – centrul orașului – se pot admira casele nobiliare cu fațade împodobite cu blazoane, cu “miradores” (verande) și cu vitralii, biserica San Miguel, sub porticul căruia se află statuia protectoarei orașului, Maria Blanca. Vinurile Rioja, unele dintre cele mai renumite, sunt vinuri ușor aromate cu un buchet excelent și se obțin din podgoriile ce se află în regiunile autonome La Rioja, Pais Basco și Navara.
Excursia se continuă cu marele oraș al Pirineilor spanioli, Pamplona, veche capitală a regatului Navarei, care a păstrat aspectul unui vechi oraș fortificat. Sunt renumite coridele de San Fermino, care se desfășoară între 6-14 iulie, toată Spania urmărind cu pasiune acest spectacol plin de emoție.

 • San Sebastian și Biarritz – “Pe plaja Regilor”

San Sebastian - Donostia – în limba bască, este cunoscut drept “perla Cantabriei”, așezat într-un golf în formă de scoică, străjuit de munți, are două plaje cu nisip fin, care formează o curbă aproape perfectă: Concha și Ondarreta. După o plimbare pe malul oceanului, vom urca pe muntele Igueldo, din apropiere, pentru o panoramă deosebită.
Biarritz - la mai puțin de 25 km de granița cu Spania, așezată pe malul Oceanului Atlantic pe o lungime de 4 km, eleganta stațiune balneară din sud- vestul Franței era altădată locul de vilegiatura preferat de nobili, oraș imperial cu palatul dăruit împărătesei Eugenie de către Napoleon III, azi – capitala europeană pentru surf. Stânca Fecioarei este una dintre emblemele orașului, o pasarelă lucrată în atelierele Eiffel, ce leagă țărmul de stânca. Cazinoul este în stil Art Deco și este situat aproape de plajă.

 • Oviedo, Gijon, Santillana del Mar – „Descoperind coasta Cantabrică”

Excursia începe cu vizita orașului Oviedo, centru religios, administrativ, universitar al principatului și capitală a regatului de Asturia în sec. al IX-X- lea. Casco antigo, zona veche a orașului, este o zonă unde aroma trecutului și a istoriei vă îmbie să fotografiați unul dintre cele mai frumoase orașe asturiene. Merită să vizitați Catedral San Salvador, Palacio de Valdecarzana, sediul pentru Audiencia Provincial, vechea universitate, fondată de inchizitorul general al Spaniei, Palacio Regional – Parlamentul, sau Palacio de Congressos, construit de arhitectul spaniol contemporan, Santiago Calatrava.

 • Valladolid - Palencia – „Capitalele regionale”

Excursia începe cu vizitarea orașului Valladolid. Capitală a Castiliei y Leon, și, timp de cinci ani, capitala Spaniei - aici s-au căsătorit regii catolici, aici s-a nascut Filip II, cel care a transferat capitala la Madrid, și tot aici s-a născut Ana de Austria, viitoarea regină a Franței. Se vizitează Muzeul național de sculptură policromatic iar plimbarea în oraș se completează cu Casa de Cervantes, rămasă aproape intactă cu ceea ce era la sfârșitul sec. al XVII-lea. Palencia, capitala provinciei cu același nume, așezată la 750 m altitudine, este unul dintre cele mai sustenabile și curate orașe din Spania. Cristo de Otero este o sculptură de mari dimensiuni, reprezentându-l pe Isus, una dintre cele mai mari din lume, așezată pe ocolina din apropierea orașului.

Atractii

Bilbao

Bilbao este orașul modern al Tării Bascilor. Arhitecții au reușit aici cu succes să combine cultura tradițională bască cu noua viziune pentru viitor. Bilbao este inima Țării Bascilor, unul dintre cele mai cosmopolite orațe din zona și cel mai mare din această regiune. Printre noile proiecte din planul de dezvoltare al orașului se regăsește apreciatul Muzeu Gunggenheim proiectat de către arhitectul Frank Gehry. Astăzi, Bilbao este sofisticat și vibrant. Indiferent ce anume iți dorești, fie că e bucătăria savuroasă bască, cultura bască, shopping, viața de noapte, arta etc., aici le vei găsi pe toate.

Biarritz

La fel de strălucitor precum sugerează numele, acest orașel de coastă plin de stil și-a pornit aventura ca stațiune turistică începând cu sfarșitul secolului al XVIII-lea, când Napoleon III și soția sa de origine spaniolă, Eugenie, îl vizitau cu regularitate. De-a lungul țărmului dantelat se regăsesc mărci arhitecturale din epoca de aur a stațiunii și din perioadele „La belle epoque” și „art deco” care i-au urmat.

Burgos

Burgos a fost fondat în 884 și moștenirea sa istoricș este imediat evidentă vizitatorilor. Este un oraș monumental, fermecator prin acea atmosferă medievală nord-castiliană.

Santander

Cu origini foarte vechi, orașul Sandander s-a format în jurul golfului cu același nume, o locație ideală, protejată de vânturile puternice de pe coastă și de forța mării pe timp de iarnă. Cele mai timpurii dovezi ale așezării dovedesc o ocupație romană îndelungată, cu ocazionale incursiuni ale razboinicilor nordici, urmată de dezvoltarea portului mai întâi pentru pescarii locali, vânătorii de balene și ocazionalii pirați, ulterior transformându-se în oraș-port cu trafic naval mare dinspre Castilla către Lumea Noua. Din nefericire, un incediu a devastat orațul medieval din centru în 1941, distrugând mare parte dintre clădirile istorice care să amintească de trecutul bogat al orașului. Însă aceasta a fost și o ocazie de care locuitorii orașului au profitat pentru a se dezvolta, începând cu construirea reședinței de vară a monarhilor spanioli, comandată de regele Alfonso al XIII-lea la începutul secolului XX. Palacio de la Magdalena rămâne unul dintre principalele obiective de vizitat.

Guernica

Pablo Picasso a prezentat în tabloul cu același nume masacrul produs de aviația germană asupra nord –estului Spaniei. Lucrarea a fost multă vreme prezentă în sediul Națiunilor Unite de la New York, acum aflându-se la Madrid, în Centrul de artă Reina Sofia.

Cazare

Hotel Santos Santemar 4* (sau similar 4*)

Localizare

Localizat lângă exclusivista plajă El Sardinero într-o zonă privilegiată, hotel Santemar combină stilul tradițional cu cel modern, experiența cu eficiența și este deosebit prin stilul nord-spaniol.
Hotel Santemar se află foarte aproape de plaja a cărui nume îl poartă, dar și de Palatul Magdalena și de cazinou, cu o varietate de posibilități care permit turiștilor sa descopere zona.
Mulțumită capacității mari pe care o are, este cel mai mare hotel din nordul Spaniei. Din acest motiv, reprezintă locul ideal pentru organizarea oricărui tip de eveniment.

Facilitățile hotelului

Printre facilitățile oferite de către acest hotel este Grădina Japoneză, o oază de liniște pentru plimbări, restaurantul, care oferă mâncăruri din zona Cantabria pregătite cu produse locale și regionale, un cafe-bar cu băuturi și gustări. La recepție se pot închiria mașini sau se pot achiziționa bilete la spectacole locale. Parcarea este disponibilă contra cost.

Facilitățile camerelor

Hotelul a fost amenajat cu grija pentru a oferi comfort și relaxare în camerele sale elegante și contemporane, echipate complet cu tot ce este necesar pentru a transforma vacanța într-una odihnitoare. Facilitățile camerelor includ aer condiționat individual, telefon, muzică, seif, TV satelit, minibar, birou, posibilitate conexiune internet wifi, baie complet echipată cu cadă, oglindă de machiaj, uscător de păr, telefon și articole de baie.

www.hotelsantemar.com

Preturi

Pret: 395 Euro / persoana

Pachetul include

 • Transport avion București – Madrid – București 

 • 7 nopți cazare la hotel de 4* 

 • Mic dejun și cină (2 mese pe zi - conform 
programului, în ziua sosirii se asigură cina, în ziua plecării mic dejun), la cină se oferă 1 pahar de apă și 1 pahar de vin; dacă grupul are mai puțin de 50 de persoane, mesele NU vor fi servite in regim bufet, ci meniu prestabilit 

 • Transfer aeroport – hotel – aeroport 

 • Asistența turistică este asigurată de reprezentanții din destinație care oferă suport și țin legătura cu organizatorul pentru buna desfășurare a programului. Serviciul include preluarea de la aeroport și însoțirea turiștilor până la hotel, precum și preluarea de la hotel și însoțirea turiștilor până la aeroport în ziua plecării. De asemenea, asistența oferă variante pentru excursii opționale și acompaniază turiștii în 
deplasarea către obiectivele turistice. 

 • 1⁄2 zi excursie opțională în Santander

Pachetul nu include

 • Taxe de aeroport 145 euro/persoană 

 • Asigurare medicală de călătorie și 
asigurarea storno 

 • Taxa de stațiune (se va plăti la hotel, 1-3 
euro/pers/zi) 

 • Mesele de prânz 

 • Intrările la obiectivele turistice din program și alte taxe și cheltuieli personale 

 • Supliment 40 euro/persoană pentru plecările din perioada 01.10 – 08.10 inclusiv și 09.05. – 30.05. inclusiv

Share this Post!

About the Author : eszti

Related post

  TOP